periodisk fasta - dag 3!



Jag har faktiskt bestämt mig för att testa på periodisk fasta. Har varit sugen länge, men det har varit inplanerade partykvällar sedan ett tag tillbaka eller andra små hinder för att kunna ha möjligheten att ge det ett verkligt försök. Men nu så! Jag känner att jag är redo för lite nya expriment så jag har tänkt att testa iallafall 2 veckor för att se hur kroppen reagerar. Är nu inne på dag 3 och måste säga att jag hittills rådiggar det! Att få in hela sitt dagliga kaloriintag på 8h i 3,4 mål är faktiskt inte helt lätt. Jag har varit konstant mätt hela dagarna. Perfekt för er som vill gå på diet då hungern inte hinner ikapp. Hade jag upptäckt detta när jag velat gå ner i vikt hade jag kört stenhårt på det. Antar att många av er inte har så bra koll på vad det är, men HÄR (googla vidare om ni vill läsa mer, det var så jag gjorde :)) kan ni läsa lite om periodisk fasta. Kortfattat för er andra så är det så att man fastar i 16h och äter i 8h. För mig har det blivit kost mellan 1-9. Detta är perfekt att köra om man vill behålla muskelmassa men tappa i fett. Känner hungern någon gång vid 9, då det är tiden jag vanligtvis käkar frulle. Har istället druckit lite kaffe då och sedan försvinner hungerkänslan och kommer tillbaka lagom vid lunch runt 1 och då äter jag min första måltid.
 
Nu när jag är sjuk (hoppas att jag kan börja gå till gymmet nästa vecka) så behöver jag inte så mycket energi och kolhydrater. Därför har jag dragit ner på det rejält, men när jag börjar träna igen kommer jag öka dom, kanske byta ut första målet till frukost. Kommer framförallt äta kolisarna efter träning då det är den måltiden som ska vara störst under dagen. Vi får se!
 
Dagens mat:
mål 1: Kycklingsallad med fetaost, avokado, kräftsjärtar, soltorkade tomater, nötter & plommontomater.
mål 2: Zucciniplättar med fårost, avokadodressing, sallad & fullkornsrågbröd med kalkon & saltgurka.
mål 3: Blomkålsmos med kesostoppad kycklingfilé & krossade tomaterröra (champinjoner, zuccini, morötter, lök, paprika) och så lite kvarg med sukkrin, hallon & vaniljpulver till efterätt!
 
Jag tänker försöka hålla mig till 3 mål/dag, kan slinka ner något kvällsmål om jag känner för det med. Men det blir så pass stora portioner att jag än så länge inte känt mig hungrig mellan målen en ända gång. Spännande, ser fram emot att se hur kroppen reagerar! :)


Kommentarer
Julia

Är också sjukt sugen på att testa detta! Men tycker det är svårt att veta hur mycket man ska äta.
Hur gjorde du när du började räkna kalorier? Använde du våg? App?

Svar: ja sjukt svårt! jag använde både app och våg :) finns billiga på tex clas ohlson! :)
Hanna Westman

2013-05-18 @ 10:06:42
URL: http://juliairene.blogg.se
Bea

Fullkomligt älskar den här bloggen Hanna! Så sjukt mycket bra tips! Keep it up :)

Svar: tack fina fina du!! :)
Hanna Westman

2013-05-19 @ 12:02:08


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

En blogg om träning och hälsa. Recept, inspiration och bilder.

RSS 2.0