mitt träningschema

 
Mitt träningsschema denna vecka:
mån: spinnging 30 min + PW 30 min & armar/axlar
tis: ledig
ons: HIIT 20 min & ben/rumpa
tors: BOX 75 min & mage/rygg
fre: bodypump 60 min + 20 min spinning
lör: ledig
sön: RPM (spinningpass med HIIT) & styrka hela kroppen
 
Nu har jag bestämt mig för att göra upp ett veckoschema för att hålla koll på hur mycket jag tränar/vad som ger mest os.v. Om jag sätter upp detta som mål vet jag att jag INTE får fuska eller minska på något. Detta SKA jag göra. Och om jag orkar kanske kan lägger på något, men det återstår att se. Har en del tuffa pass i veckan. Är iallafall grymt taggad på det här! Jag tycker att min vecka ser riktigt bra ut och eftersom att jag inte kan löpa kör jag ju mycket spinning istället. RPM passen är grymma, man är helt död efteråt och det ger mycket mer att köra pass än själv. Samma sak gäller bodypumpen. Jag och Lisa ska även testa BOX på torsdag, sparkas och boxas lite, tror att det är skitkul. Får se hur det går med mitt ben, men jag vill iallafall testa. Woho, fan vad taggad jag är!

mina favorit magövningar

Som jag skrivit så älskar jag att köra mage. Än så länge är det den enda kroppsdelen jag är riktigt stark i (jobbar på det andra, haha) och det är för att jag tycker att det är så roligt. Jag har valt ut mina favoriter i detta inlägg, men jag varierar mig så sjukt mycket så detta är bara några av de många övningar jag kör mest/tycker ger mest.
 
1. Situps är en självklarhet. Om man gör dom rätt så ger det så sjukt mycket. Jag brukar både köra vanliga, dessa på bilden och sneda situps. Alla situps är helt enkelt sjukt bra!
2. Nu vet jag inte vad den här övningen kallas, men ni ser ju på bilden hur det går till. Bränner i magen! Brukar även lägga ner huvudet mot backen och hålla fast mig i något och dra benen nästan raka upp & ner.
3. (bild google) Jag brukar köra med mycket vikter och pilatesbollar också. Kör inte alls vidare mycket magövningar på maskiner, tycker inte det ger lika mycket. Antingen kan man köra plankan som hon gör på bilden, eller så kan man dra bollen fram och tillbaka, in och ut från kroppen. Svårt att förklara och jag hittade ingen bild, men testa på och så lovar jag att ni kommer att känna när ni gör rätt.
4. Cykla. Min klara favorit! Det känns verkligen i hela magen och denna övning kör jag jämt. Om ni inte kör den MÅSTE ni börja göra det. Den är grym helt enkelt!
5. Fick med lite fler magövningar på samma bild. Den med pilatesbollen blev jag helt till mig av när jag såg, att jag missat den enkla övningen. Så testade på direkt på gymmet och nu är jag fast. Kör dock med en mindre men tyngre "boll". Annars är plankan, sidan och vanlig ALLTID ett säkert kort.
 
Det här var grymt svårt, har så många bra övningar jag kör så det kanske blir ett till inlägg! Mycket går att köra me extra vikter, så det är alltid ett tips. Fria vikter funkar toppen till vissa övningar.

veckan som gått

Den här veckan har jag varit grym! Inget godis eller onyttigt överhuvudtaget, massor med träning och riktigt god och bra mat och så har jag tränat 6 dagar denna vecka! *klappar mig själv på axeln*.

Jag älskar att träna på söndagar. Istället för att ligga bakis hela dagen så gör man något vettigt. Så idag blev det 60 min rpm och sedan körde jag styrka, igenom hela kroppen i 1,5 timma. Har kört en kombination av kondition och styrketräning, med fokus på styrka de senaste veckorna och jag har börjat se väldigt bra resultat! Mina axlar och armar börjar hajja grejer och min rumpa är fan as hård, haha! Imorgon tänkte jag skriva upp hur jag tänker köra min träning denna vecka, så ni får gärna haka på då. Måndag är alltid nystart!

peppning/fitspo

 
Jag blir så taggad av sånna här bilder och nu kände jag verkligen att jag var tvungen att motiveras. Som ni vet så har jag ju sträckt mig. För 2 månader sedan. Har alltså inte kunnat gå normalt på 2 månader. Alla har sagt till mig att det kommer gå över och att en sträckning släpper efter ett tag. Men nu tyckte jag att det var riktigt konstigt att jag inte är bra än, så jag och dom på gymmet tyckte att det var dags för mig att kolla upp det. Som jag misstänkte har jag åkt på en REJÄL sträckning, vilket inte är sådär jätte jätte vanligt då de flestas sträckning släpper efter några veckor bara. Jag kan alltså gå runt med det här sjuuukt länge, det kan ta ÅR, om jag inte sköter läkningsprocessen rätt (vilket jag absolut tänker göra nu). Blev så jävla ledsen när jag fick höra det. Jag har längtat och längtat efter att få löpa igen, kötta sönder i spåret, svettas som en gris på löpbandet och känna att jag flyger fram. Men icke. TILL DET POSITIVA NU DÅ: Det går åt rätt riktning! Jag har inte liiiika ont fortfarande och bara det gör att jag ser löpning inom en snar framtid. Ska ta det lugnt tills jag känner att jag är helt bra, försöka komma på roliga förbränningsövningar och bli grym på spinningcykeln istället! Måste se det positiva!! Så nu har jag tänkt att bli spinningproffs istället för löpare, helt okej det med?! Haha. Har ni några bra tips på kondition/förbränning som inte har med löpning att göra? Ni är guld värda om ni ger lilla depp-hanna några tips!!

mumsig fredagsmiddag

Lediga fredagar är guld värt! Är alltid ledig fredagar så myser runt, äter god mat och hinner träna ordentligt. Sjukt skön start på helgen!

Imorse körde jag bodypump och sen 30 min spinning. Riktigt bra pass! Var tvungen att gå hem och sova lite för jag var så trött efter. Haha! Alltså bodypump, vilken jävla bra träning det är! Är dock urusel, tar inte alls mycket i vikt men antar att det kommer med tiden. Tar mycket mer när jag kör fria vikter själv. Men det är bara att kötta på! Nu har jag precis "lagat" fredagsmiddag, lyxade till det lite framför x-factor. Nyttigt och supergott! Ska göra ugnsbakade kaneläpplen med pytte lite glass till. Det går att äta riktigt gott fast det är nyttigt! Mums!

idag

Jag är lite dålig här och tyvärr lär det fortsätta bli lite halvkass uppdatering tills jag och Matilda har flyttat. Ska dock försöka fixa ett par riktigt vettiga och bra inlägg! Vi ska vara redo att flytta om 2 veckor så hela mitt liv är en stor röra just nu, haha.

Men träningen glömmer jag inte av för det! Träningen är en utav anledningarna till att jag orkar med så mycket, det ger mig sån otroligt bra energi. Är på gymmet och nästan varje dag! Idag blev det två pass. I morse förbränning och nu ikväll körde jag spinning (så sjukt jobbigt, men benmusklerna man får är inte att leka med) efter det körde jag styrka i 1,5 timma. Idag blev det ben/rumpa och lite mage. Mina ben darrade hela vägen hem från gymmet och jag var tvungen att sitta ner i duschen för att inte ramla ihop. Men den känslan är oslagbar! Då har man verkligen kämpat!

I'm back!

Hej finisar! Som jag skrev så har jag varit iväg i Sthlm några dagar och myst med mina tjejer. Har inte tränat sedan i tisdags så det spritter i kroppen, det ska bli så skönt att röra på sig! Min sträckning är dock inte över än (!!) och jag är genomförkyld haha, men det hindrar mig inte från att börja veckan lite lätt :) idag blir det nog armar/axlar och mage. Ikväll lovar jag inlägg på mina favorit magövningar!

Världens godaste och nyttigaste frukost:
1,5 skopa chokladproteinpulver
1 dl kesella
2 äggvitor
0,5-1 banan
Lite salt
Lite bakpulver

Blanda allt, stek på medelhög värme och servera med kesella och hallon!
Sjukt gott och man blir typ mätt för hela dagen, haha!

Proteinpulver

Ledig tisdag, Wohop! Tog sovmorgon, åt min älskade gröt (haha) och kikade nya gg avsnittet innan jag tog mig en morgonpromenad! Hade egentligen tänkt köra enbart på gymmet i eftermiddag men jag blev supersugen på lite frisk luft så en pw i spåret passade perfekt. Snart går jag på dagens andra pass! Ska köra styrka på gymmet, tror det blir ett rejält benpass.

Har också köpt mer Proteinpulver som ni ser, choklad och vanilj. Mums! Har precis ätit proteinpannkakor med chokladsmak. Testade ett nytt recept, ni får det ikväll. Så himla gott och jag blev proppmätt!

nya träningskläder

haha jag älskar min syster (taskmöööört)
 
Något som motiverar mig en massa är nya träningskläder! Här ser ni ett par nya byxor jag införskaffade mig idag. Tycker dom är skitsnygga! Mina svarta löparbrallor har jag JÄMT och jag hinner inte tvätta dom mellan varje pass direkt så det är ju bra att ha ett par andra att växla mellan. Köpte dom på gina för 249 kr, kap!!

dagens träning och mat

 
Såhär har mitt träningspass och matintag sett ut idag! Ska dock äta något mer till kvällsmål snart. Himla nöjd med mitt träningspass idag. Det brände i benen när jag gick av cykeln så jag tyckte att armar/axlar skulle få vara fokus för styrketräningen idag. Jag gillar att lägga fokus på 1 eller 2 muskelgrupper/dag så jag verkligen kan köra igenom ordentligt, och idag fick mina armar ta bra med stryk, så skönt! Ska fixa ett inlägg om mina favorit magövningar (ni var några som frågade) så snart jag kan.
 
Maten har också varit riktigt bra idag! Har fått världens dille på havregrynsgröt som ni kanske har märkt.. Haha, när jag går och lägger mig på kvällen längtar jag efter gröten på morgonen. Sjukt?! Sedan blev det en rejäl lunch 3,5 timmar innan träning och 30 min innan träning ett grovt bröd. Det är jätte bra att käka något med lite kolhydrater i innan träning och inte ett jätte stort mål (te.x lunch) för nära inpå ett pass då blodsockret sjunker på grund av att mycket energi går åt till att bryta ner maten. Det resulterar i att man blir väldigt trött och orkar helt enkelt inte träna på en nivå med hög belastning och högt tempo. Så ett lättsmält litet mål med kolhydrater innan träning är ett tips. Efter träningen blev det ett bra återhämtningsmål bestående av en banan och proteinshake, för att få ut bästa möjliga resultat av träningen. Sedan middag 2 timmar senare med mindre kolhydrater och lite fett. Snart ska jag även få i mig något gott tills kvällsmål!

Monday morning

Under helgerna får denna blogg vila lite som ni kanske har märkt. Dels för att jag alltid kör vilodag från träningen på lördagar och dels för att jag äter sämre på helgerna. Denna helg ska vi inte ens prata om, haha. Hade så dåligt samvete för att jag slarvat så dant med maten under helgen att jag tog mig en extra pw igårkväll (bilden). Men! Ny vecka och då är det alltid nystart, eller hur?! Ska köra stenhårt på kost och träning mån-ons för på torsdag och fredag är jag och tjejerna i Sthlm och då vet jag att jag kommer unna mig lite. Så ikväll får ni matdagbok och träningsschema för dessa dagar! Nu jobb, puss!

Nyttig fika

Efter träningen begav jag mig till min älskade, bästa vän för lite lägenhetsplanering (imorgon får vi reda på om lägenheten blir våran) och då bunkrade vi upp med stora koppar te och ungsbakade äpplen med kanel. Nyttigt och så gott! Hela köket luktar äpplepaj. Perfekt fredagsfika!

Fredags workout

Jag älskar fredagar! Är nästan alltid ledig på fredagar och passar då alltid på att ta sovmorgon, träna och äta god frukost innan jag sätter igång med alla andra måsten under dagen. Jag kör nästan aldrig pass, förutom rpm pass men idag körde jag bodypump. Och avslutade med 15 min spinning. Och jag trodde jag var stark? Haha, jag är D.Ö.D nu!! Det enda som jag klarade av bra var magen, allt annat kommer jag ha sån fruktansvärd träningsvärk i imorgon. Men så kul och skönt! Ska fortsätta köra det på fredagar! Perfekt start på helgen!

Gjorde också as goda och nyttiga pannkakor till frukost! Passar alltid på att lyxa till det när jag kan/har tid.

150 g lätt kesella (varav 100 g i smeten och 50 till topping)
2 äggvitor
1 skopa proteinpulver (istället för mjöl)
1 banan (en halv i och en halv till topping)
Lite salt
Lite bakpulver
Pyttelite kakao

Blanda allt och stek! Toppa med hallon, banan kokos och kesella! Allt som allt 400 kcal. Perfekt brunch och jätte mättande!

kagge

 
Det börjar snart likna något, kan se liiiiiite konturer iallafall. Jag SKA HA magrutor. Så är det bara. Punkt. Haha, bäst att ligga i som fan då! Älskar att träna mage!

med ett sunt förnuft

fitspo
 
Ni vet ju redan att något jag verkligen brinner för är mode, kläder och skor. Men träning och hälsa är även det något som jag brinner väldigt mycket för. Självklart går detta i vågor, men det senaste året går verkligen inte att jämföra med tidigare år. Ni som vill gå ner i vikt, jag vet hur det är. Jag har testat på ALLT! Gi, lchf, måltidsersättningar os.v os.v. Men helt ärligt, inget av detta fungerar. På kort sikt, ja. Men på lång sikt, nej. Jag har gått ner i vikt med hjälp av alla möjliga metoder, men gått upp allt igen när man inte orkar köra en diet i en all oändlighet. När jag väl insåg att det enda som fungerar är att helt enkelt tänka sunt. Ät BRA mat, håll någorlunda koll på hur många kalorier du stoppar i dig/dag, träna och va aktiv. Unna dig när du känner att du vill. Visst, det tog ett tag innan jag hade tappat alla kilon jag ville (12 kg på 6 mån.) Men å andra sidan gick jag inte upp dom igen. Det gäller att ha tålamod! Om du ser framåt och tänker dig "Här ska jag ha nått min målvikt, här kan jag sluta" så tänker du fel. Mitt bästa/enda tips är att hitta en livsstil som passar DIG. Allt kommer att bli så mycket lättare! Hitta en balans som du tror att du klarar av på väldigt lång sikt. Sen kan man ju köra lite extra hårt i vissa perioder, men att alltid ha en sund bas att landa tillbaka på. Tappa inte hoppet efter att du tryckt i dig godis, imorgon är alltid en ny dag.
 
Just nu äter jag inte för att gå ner i vikt, nu äter jag för att hålla min vikt. Men framförallt för att jag mår så mycket bättre när jag lever sunt. Jag tränar 4-5 ggr i veckan, äter väldigt bra på vardagarna (mycket sallad, protein, frukter, grönsaker, kött, fisk och hoppar nästan alla kolhydrater) och unnar mig på helgerna. Lite choklad eller godis, glass eller kaka. Vad det nu kan vara och vad jag är sugen på. Vill jag äta så äter jag det. Med måtta. Annars klarar man det aldrig i längden! Man måste få unna sig. Idag är det te.x kanelbullens dag och visst åt jag en kanelbulle, med all rätt! Får många frågor om jag är nöjd nu när jag är tillbaka på min målvikt. Och ja, jag är verkligen nöjd med min kropp i dagsläget. Men lite sitter nog i huvudet. Jag mår huur bra som helst de dagar jag tränat och ätit bra, och liiiite mindre bra när jag stoppat i mig onyttigheter. Trots att spegelbilden är densamma. Jag mår helt enkelt bra av att veta att jag tränar och äter bra. Men sen är jag inte "klar" för det. Nöjd är jag, men inte klar. Jag vill bygga muskler och forma min kropp, vilket kommer ta mig hela livet. Man måste underhålla sin kropp för att den ska må och se bra ut, så är det bara. Man ska inte sluta leva sunt för att man nått sitt mål.
 
Min pappa är en stor förebild för mig. Han tränar mycket, kommer hem med världens leende efter en svettig löptur och ser verkligen träning som något befriande. Han äter bra och god mat, aldrig pizza eller mcd eller liknande. Vanlig husmanskost, och istället för godis äter han ost och oliver, eller en mörk chokladbit. Det är sunt för mig! Så jag får alltid bra mat hemma, trots att jag lagar mycket eget då jag ofta hoppar kolhydraterna, men det är fortfarande väldigt härligt att se någon äta så utan att egentligen behöva. Han skulle inte gå upp ett gram även om han skulle äta onyttigheter. Men han mår helt enkelt bättre av att äta och träna så. Och det gör jag med. Jag sover bättre, orkar mer, får bättre självförtroende, självkänsla och mår överlag SÅ mycket bättre. Träning ÄR befriande och man mår så bra av att veta att man underhåller sin kropp och själv, vilket är så himla viktigt.
 
Vet egentligen inte vart jag vill komma med det här inlägget, men jag vill få alla att förstå att man inte ska hetsbanta eller försöka nå resultat på snabbast sett, utan att man helt enkelt har ett bra jävla sunt förnuft och tränar och äter bra för att man vill och mår bra av det. Punkt.

we can do it

 
Oh yes! Let's go!

mellanmål tips

 
Jag brukar alltid träna när jag slutat jobbet vid 3 och då äter jag alltså lunch runt halv 2-2 och stoppar inte i mig något mer innan jag tränar. Så efter träningen brukar jag vara ganska så hungrig och då är dessa mina räddare i nöden! Så jävla goda! Den till höger är min favorit. Mättande och 210 kcal för hela byttan. Ni måste testa dessa!

Idag har jag kört rehabträning. Jag har fått lite övningar som ska hjälpa mot min sträckning. 4 veckor imorgon sedan jag sträckte mig, helt sjukt?! Körde iallafall 30 min på spinningcykeln (det enda som inte gör alls ont i benet). 10 min uppvärmning och 20 min HIIT. Mina ben darrade som fan när jag gick av, älskar HIIT! Körde med hyffsat lätt motstånd 1 min, sedan ökade jag motståndet rejält och körde allt vad jag hade i 30 sek och sedan 1 min hyffsat lätt, os.v os.v. i 20 min. Efter det köttade jag igenom armar och mage. Helt slut kröp jag nästan hem. Riktigt bra träningsdag!

LYX frulle!

Idag jobbar jag kväll vilket innebär att jag inte hinner träna (har haft annat att göra på förmiddagen). Då tycker jag att maten är extra viktig! Jag blir också extra sötsugen när jag jobbar kväll och så spökar lingonveckan med extra chokladsug så jag bestämde mig för att experimentera i köket i morse och gjorde nyttiga frukost/mellis/fika muffins! Och SÅ goda! Det blev 6 st ganska så små, men då planerade jag att jag kunde fördela dom jämt under dagen. Så det blev 2 till frulle, 2 till mellis och 2 till kvällsmål. Kanske sparar 2 tills imorgon istället, vi får se. Här kommer receptet!

3/4 Havregryn (fiberrika)
1 ägg
1 äggvita
En skvätt mjölk
1,5 matsked kakao
En skvätt kaffe
1 tsk kaffepulver
1 mosad banan
Lite hallon

Till topping
Kesella lätt 50 g
Mosade hallon 50 g
Kokosflingor

Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet. Lägg i muffinsformar och mikra i ugnen på högsta värme i 2-3 min. Toppa och ät!

Vet ej näringsvärdena men dom innehåller ca 65-70 kcal/styck.

1 sep - 1 okt

min dagsform (måste dock säga att ljuset är ganska så generöst)
 
Nu har det gått 1 månad sedan jag bestämde mig för att köra träning och kost snäppet hårdare än innan! Efter sommaren så hade jag fått i mig så mycket onyttigt och alldeless för mycket alkohol så jag bestämde mig någon gång i slutet av Agusti att köra stenhårt 1 september - 1 oktober. Träna bra, skippa all alkohol och äta med sunt förnuft! Målet var att gå ner de kilon jag lagt på mig. Sagt och gjort! Vägde mig dock för lite mer än 1 vecka sedan och då hade jag tappat de kilona jag ville. Kan i nuläget säga att jag är väldigt nöjd med min kropp och det känns så skönt att kunna säga det. Jag har ju framförallt fokuserad på kondition och förbränning (trots att min sträckning har förstört de senaste 3 veckorna) för att först tappa kilona och sedan ta tag i styrketräningen. Så nu är det styrka som gäller! När min sträckning har lagt sig tänker jag även köra stenhårt på kondition, är jävligt taggad på att börja löpa! Har planerat att bygga på en dunder kondis! Men det får väl vänta ett tag till.
 
Jag har fått många frågor ang. förbränning och styrketräningen. Självklart har jag kört styrka, men inte några tunga vikter. Bara lite lätt. Min mage är det jag tycker om bäst på min kropp så jag underhåller den jääämt. Kör mage kanske varannan gång på gymmet och sedan gör jag 10 situps varje morgon och kväll. Och nu ska jag bygga på magrutor tänkte jag, haha! Körde lite vikter idag på gymmet och shit vad starka mina ben har blivit, helt sinnes. Tar sjukt mycket mer i benpress än jag gjorde innan. Antar att det beror på alla HIIT pass jag kört på spinningcykeln! Mina armar däremot, haha.. Spaggetti armar. Tar inte ALLS lika mycket som innan. Så nu blir det kötta! Är så taggad på en grym kombination med styrka och kondis!

Vet att jag är dålig på att svara på frågor (ska bättra mig!!), men fråga på här i inläget så LOVAR jag att svara!
 

Ny vecka, nya tag!

Förlåt för det förra deppiga inlägget, nu tar vi nya tag igen! Peppas så dant av den här bloggen och vill försöka peppa Er lika mycket med och då blir det så svårt när man får negativa kommentarer. Så vi skippar dom nu eller hur?! :) Detta var iallafall min lunch idag. Stor sallad och tomatsoppa med krossade tomater i. Mums! Hade behövt lite protein, men slängde precis i mig en proteinshake istället.

Idag har det gått 1 månad med seriös träning och kost och ikväll får ni se mitt resultat! Måndag, ny vecka och ny månad, perfekt nystart för Er som är taggade! Woho! Hörs ikväll!

En blogg om träning och hälsa. Recept, inspiration och bilder.

RSS 2.0