www.westmanshanna.blogg.se

Nu har jag bestämt mig för att flytta över bloggen till min vanliga adress! Blanda allt, mode och kläder, träning och vardag! Så kika in där istället.

http://westmanshanna.blogg.se/

hehe ja jag lever!

Nu är min lilla hörna klar. Tycker det blev så fint och jag är så nöjd!

 
 
Fruktfat! Jag var och köpte färska frukter på torget tidigare idag. Gick och strosade bland alla goda grönsaker, frukter och annat fint. Var egentligen inte i behov av något, men jag kunde inte gå därifrån tomhänt så kvällens gottis fick lite svenska jordgubar, biggaråer, hallon och vattenmelon, mums!
 

En morgontrött Hanna imorse! Vaknade upp brevid världens bästa syster som var nattgäst och startade dagen med en islatte! Förra sommaren levde jag och Matilda på islatte så det väcker så härliga känslor i mig av att starta dagen så. Fantastiskt!
 
 
Har även gjort mina naglar lite sommarfräscha! Jag gör egna gelenaglar och dessa blev mitt senaste lilla projekt. Ska göra om dom redan på onsdag igen så jag matchar min blåa klänning till Jullans student, haha! Lite somriga sådär!
 

Förlåt mina vänner för dålig uppdatering här! Har varit lite kluven på sista tiden ang. bloggen. Nu när sommaren är på g blir jag så sugen på att visa kläder och andra roligheter som ligger varmt om hjärtat, inte bara träning. Funderar på att flytta över till min vanliga adress och köra en blandning mellan allt! Min vardag, träning och mode. När jag drev min andra blogg så var det bara mode som gällde och nu är det bara träning, antar att jag faktiskt kan blanda båda två! Har bara inte riktigt fått in det i huvudet förens nu, haha. För när jag frågat er vad ni vill se mer av här så var outfits en återkommande kommentar och även bilder från min vardag. Vad tycker ni om det? Tror ni att det är en bra ide att blanda allt?

Dels är det lite så att jag inte kan inspirera som jag vill här på "träningsbloggen" nu under sommaren då jag slarvar lite mer med kosten. Dvs att jag äter bra i veckorna men dricker desto mer alkohol och äter ute med vänner framåt helgerna. Kommer inte kunna uppdatera med bara kost och träning på riktigt samma sätt helt enkelt. Har accepterat att det är så, trots att det tagit mig ett litet tag. Men som jag hela tiden försöker intala mig själv "säg aldrig nej till något roligt för att vars "nyttig", och det tänker jag stå fast vid. Ska istället försöka hålla mig i hyfsad form i sommar men de dagar jag vill äta skit eller supa så tänker jag göra det. Mitt mål i sommar blir helt enkelt att hålla min vikt och försöka hitta en hyfsad balans. Får inse att magrutorna blir otydligare men hellre en liten småsvullen mage än att gå miste om livets roliga! Det låter väl bra? Det tycker iallafall jag! :)

todays dinner


Kvällens fantastiskt goda middag! Jag har på senaste tid snöat in mig på soltorkade tomater, alltså HUR gott?! Har nästan aldrig käkat det innan, men så fick jag smaka av Matilda för några veckor sedan och då blev jag fast. Så idag blev det en kycklingfilé med sallad, rödlök, tomater, soltorkade tomater, lite valnötter och fetaost och så några mumsiga jordgubbar!

Gjorde en enkel men svårslagen sås/röra till. Ni MÅSTE testa!
fetaost/soltorkade tomater röra
valfri mängd turkisk yoghurt (kvar funkar säkert också, blir nog inte riktigt lika gott dock)
en vitlöksklyfta
hackade soltorkade tomater
en klick pesto
fetaost

Blev en del över som får hamna i matlådan imorgon. Ser redan fram emot den!



min tisdag so far


Tisdagar är nästan lite heliga för mig då jag alltid är ledig från jobb. Men inte idag! Idag var jag och Cattis på jobbet innan 7 för att inventera tillsammans med vår chef. Var klar 3 timmar senare och då gick vi en PW in till stan! Hem en snabbis för lite gröt och sedan gick vi ut och solade vid ån. Rastlösa själar som vi är stannade vi inte längre än 1,5 timma (jag hatar att sola) men det var mysigt så länge det varade, och lite sol fick vi allt på oss! Trots att det var lite kyligt :)


Efter att vi solat gick jag och körde ett pass på gymmet! Har från och med idag ett nytt favoritpass, axlar & triceps! Så SJUKT roligt pass och jag fick till så många bra övningar!! Många frågar mig om just övningar och jag kommer tipsa om lite olika övningar, men jag själv har lärt mig allt genom google och att fråga folk på gymmet. Det är mitt bästa tips! Googla fram mitt pass under så hittar ni precis vad det är om ni är sugna på liknande! :)
 
Dagens pass:
Sittande hantelpress 4x10
Lyft utåt med hantel 3x10/arm
Hantellyft framåt 3x10
Hantellyft åt sidan/sideraces 3x10
Facepulls 3x15
Kyssdrag 4x10
Triceps extentions 4x10
Pushdown 4x10
Dips 4x12
Liggande tricepspress med skivstång 3x10

Och så joggade jag 2,5 km i lugnt tempo som nedvärvning.
 
Körde även premiär i shorts på gymmet för i år. Har faktiskt lite svårt för det. Det jag är minst nöjd med på min kropp är just mina ben, allt mitt fett lägger sig där och jag har hemskt fula knäskålar, haha! Väljer därför att aldrig skriva eller publicera bilder på "mina ben" (haha låter ju sjukt) utan istället fokusera på vad jag är nöjd med på min kropp vilket för mig är mycket viktigare. Alla har sina små komplex och det är inte alltid man kan göra så mycket åt dom. Jag är helt enkelt byggd såhär och jag har istället mycket annat jag är nöjd med! :)

 Har även fått lite förfrågningar om mat innan och efter träning. Nu talar jag bara för MIG, vad som funkar på MIN kropp och innan träning äter jag alltid lite kolhydrater. Typ en frukt, eller en celsius, en riskaka eller något annat lätt. Efter träning dricker jag alltid en proteinshake och äter sedan middag 1-2 timmar senare. Men som idag missade jag lunchen då jag åt frukost vid 11 och tränade vid 2. Åt en frukt innan och efter orkade jag inte göra en "riktig" lunch så åt detta! 250g kvarg med 1 skopa proteinpulver, lättströ, några skivor jordgubbar och en klick lågkalorisylt. Sedan 2 knäckisar med 2 ägg. För mig är det viktigt att jag får i mig både protein och kolhydrater efter träning men längre än så tänker jag inte riktigt. Äter vad jag är sugen på bara det är bra liksom!

dagens matdagbok

 

Såhär har min dag sett ut i matväg! Jag jobbar oftast förmiddagar och då äter jag frukost och lunch på jobbet. Mina lunchlådor är inte jätte roliga, men dom är näringsrika och smidiga. Den "roliga" måltiden som jag lägger ner lite mer tid på blir istället middagen, ser alltid fram emot den, haha!

Mål 1: 1dl Havregryn med 1 skopa Proteinpulver, lite banan, en halv keso och en halv celsius.
Mål 2: lax med wook och majskolv, den andra halvan av keson och en stor portion sallad.
Mål 3: innan träning dricker jag den resterande halva celsiusen (kan inte dricka hela innan ett pass, har för liten blåsa och måste kissa hela tiden, haha) och ett äpple!
Mål 4: en hederlig proteinshake efter träningen!
Mål 5: Kycklingfile med massor av goda kryddor, tzatsiki (kvarg, gurka, vitlök, salt och peppar) sallad och potatis. Har tänkt att börja äta lite mer kolhydrater efter träning och känna efter ett tag och se hur min kropp reagerar. Man måste testa sig fram för att veta! :)
Mål 6: inte ätit än, men lär bli lite kvarg med bär, eller keso, eller kanske en proteinmugcake. Återstår att se!

back on track

Hej finisar! 5 dagars vila gjorde sig fint på mig, för vilka bra pass jag gjort nu! Igår körde jag ben och kunde inte gå i morse och idag körde jag biceps/bröst och det värker redan fint i mina små armar och tuttar. Ökade vikter på både biceps curl med hantlar och bicepscurl med skivstång, kändes fantastisk och jag hade en sån energi! Mina händer fick däremot lida lite, har sjuka skav just nu, måste skaffa handskar haha.. En väldigt fin tjej kom även fram på gymmet och berömde mig för min blogg, om du läser det här - tack än en gång, det gjorde verkligen hela min dag! :) Efter mitt pass mötte jag upp lillasyster för en 5km runt ån i det fina vädret och nu är det snart dags för middag! Jag mår verkligen så mycket bättre när jag får träna, hela jag fungerar på ett annat sätt och endorfinerna bara sprutar! Har lagt upp ett nytt schema nu och blandar muskelgrupperna lite annorlunda. Jag vill fokusera på triceps, biceps & rygg och har därför delat upp dom så jag inte kör dom samtidigt. I samtliga pass får man även bra kontakt med den andra muskelgruppen, vilket bara gör det ännu smidigare och bättre. Ska testa på ett tag hur det känns, dagens pass var iallafall toppen och är så glad att vara tillbaka på banan igen! :)

 

 

lördagsnöje

Lördagar i mitt hjärta! Jobbar öppning-stängning hela helgen vilket betyder att jag är helt slut framåt kvällen, speciellt nu när vi inventerar. Hetshelg eller lugn helg - jag älskar lördagar oavsett! Så, just nu är det soffläge och ätarkväll för min del! Massa mys!! Matilda är ute på rackartyg så jag har bunkrat upp med en smidig middag (hehehe) till idol på tv och fixat hemma! Jag har köpt lite nytt till köket och gjort en ny liten hörna i vardagsrummet. Imorgon ska jag fortsätta och borra upp alla tavlor, hyllor, nya gardiner och lampor. Kommer bli så fint! Men tills dess ska jag bara pilla mig i naveln framför tvn och äta mig proppmätt. Lyssna på country (yes jag älskar SKÖN, äldre country! Det och Stevie Wonder är happyplace musik för mig) samt ladda för mitt andra och sista träningspass för denna vecka. Känner mig frisk nu så imorgon blir det ett härligt pass på gymmet! Älska helg helg helg! Hoppas ni har det lika mysigt som jag, i partyblåsan eller mjukiskläderna!

vad vill ni läsa om?

Kompisar!!! Jag har bloggtorka! Vad vill ni läsa om? :) vill ni se mer bilder, tips, recept, mat, min träning osv? Jag vet helt ärligt talat inte riktigt vad ni vill se.. Så snälla kom med tips, gärna något önskeinlägg om ni vill! Need some inspiration! :)

En blogg om träning och hälsa. Recept, inspiration och bilder.

RSS 2.0