dagens träning och kost


 
Som sagt, jag och Emmy körde ett rejält ben/rumppass i morse. Tog oss igenom passet på 1h och 15 min, lagom, bra och precis vad vi räknat med! Är verkligen super taggad på styrketräning nu, det är så kul! (trots att jag är sjukt svag just nu, haha) Ben/rumpa passet måste verkligen ha ett eget pass, finns så många bra övningar och roliga saker man kan hitta på! Använde också min pulsklocka för första gången idag (haha, jobbigt tecken på att jag inte tränat sen min födelsedag) och blev helt förälskad i den. Superlätt att använda och så jäkla bra funktioner! Brände nästan 400 kcal på enbart ben idag, hoppas att det är bra? Haha för vi kämpa som fan!
Kommer inte riktigt ihåg hela passet, måste skriva ner nästa gång. Men här är på ett ungefär:
 
uppvärming: 10 min lätt jogg
10x3 knäböj med viktstång (vi körde allt 10x3 eftersom att vi inte är så starka nu, målet är att öka i vikt och minska i reps)
10x3 utfall med viktstång
10x3 benpress
10x3 bencurl
(sedan lite övningar insida och utsida lår)
10x3 liggande benlyft på bänk
12x3 kissande hunden
12x3 spark/rumpövning
så avslutade vi med 2 magövningar och rejäl stretch!

 
mat idag:
frukost: havregrynsgröt med proteinpulver, banan och hallon
efter träning: 1 banan och en proteinshake
lunch: omelett med kalkon, sallad och keso
mellis: 1 bar och kesella med proteinpulver, hallon & en skvätt funlight vattenmelon
middag: tacosallad
kvällsmål: keso med nötter och en skiva lchf bröd med kalkon
 
Nu när vi kör mycket fokus på styrketräning så kommer jag öka lite i mitt matintag. Jag tycker det är ganska så svårt då jag är van vid att "dieta", så jag vet inte direkt hur mycket jag ska käka. Kommer tillåta lite mer kolhydater och sedan kommer jag helt enkelt att testa mig fram för att se vad som passar min kropp bäst. Har läst på mycket och även frågat Emmys pojkväns roomie som är PT för lite tips, så jag ska gå på vad jag vet och testa och se vad som händer. Har ni tips får ni gärna komma med dom! :)

back on track!

Igår körde jag och Emmy vårat första pass ihop, hur kul som helst!! Jag tränar ju alltid själv annars, men jag måste verkligen säga att träningen blir snäppet roligare med en vän brevid. Har världens träningsvärk idag, men fyfan vad det känns bra! Igår körde vi ett lätt intervallpass och sen armar/bröst och mage. Långt, svettigt och bra pass! Men sinnes vad svag jag blivit. Har tappat en massa i muskler, men det gör mig bara ännu ner taggad på att bygga. Vi har lagt upp ett träningsschema och de första veckorna blir fokus på styrketräning, så nu ska det byggas! Sjukt kul!

Idag ska vi köra ett rejält ben och rumpass. Har mina nya träningsbyxor från rönnisch på mig, visst är dom apsnygga?! Sitter sjukt skönt i midjan och perfekt material att svettas i. Ska försöka ta lite bilder på gymmet, hörs sen! :)

foodprepping

Hej fina ni! Har dansat runt 2 timmar i köket och lagat en himla massa matlådor, så nu är jag redo och klar för veckan! Jag och Matilda har på senaste tiden inte orkat laga någon riktig mat, när vi kommer hem på kvällarna vill vi bara slänga oss i soffan och ligga där resten av kvällen och då blir det inget ordentligt käk. Men nu har jag gjort lax, flundra, 500g köttfärs och massa gröna saker! Skitsmidigt att bara frysa ner och värma på. Slänga på lite sallad är ju aldrig jobbigt utan det är proteinet som tar tid. Så tips till alla som är lika lata som jag, gör matlådor! Imorgon är ny vecka vilket också innebär träning för mig, börjar friskna till så nu är jag redo! :)

hjärtformat, rött och lite babbel

Körde mitt första träningspass igår efter 1 månads uppehåll! SÅ skönt men snacka om att jag tappat en hel del av konditionen. Det är alltid det som svider mest när jag blir sjuk och inte kan träna, att jag tappar min kondis. Det är surt, eftersom att jag har kämpat som fan för att få riktigt bra kondis så det känns som man är tillbaka på noll igen. Nu är det ju inte riktigt så och jag har inte dålig kondis, men klart sämre. Ni förstår. Emmy har skaffat gymkort på samma gym som jag så på måndag ska vi börja köra ihop, DET är jag taggad på! Ska vila upp mig ordentligt tills dess och sen ska jag peppa er en massa här med :)

Annars då? Alla hjärtans dag idag! Obotlig romantiker som jag är så fullkomligt älskar jag den här dagen. Har bara bra minnen från alla hjärtans dag. Förlorade faktiskt min oskuld på alla hjärtans dag för många år sedan (haha inte alls privat). Men den bästa alla hjärtans dag var 2 år sen när Marcus överraskade mig och bjöd ut mig på trerätters, köpte presenter, drack för mycket vin och gick hem hand i hand så jävla bubbliga och glada efter att personalen vart tvungna att be oss gå. Haha! Blir alltid lite blödig den här dagen, men jag gillar den. Tycker verkligen inte att man behöver göra något speciellt, men det är en fin dag. Så jag bjöd mig själv på hjärtformad, röd frukost och tände lite ljus. Vet inte vad som händer ikväll, men bra ska det bli iallafall!

Ps. Ni som inte följer mig på instagram - jag har kapat och färgat håret! Här har ni resultatet. Gillar det jätte mycket :)

En blogg om träning och hälsa. Recept, inspiration och bilder.

RSS 2.0