dagens fråga



Vart super glad när jag såg att du startat denna blogg! Du har blivit en inspiration för mig till att själv börja ta hand om min kropp! :)
En liten fråga bara, jag undrar hur du gör för att räkna kalorier när du tex äter ute? Jag går själv i skolan och äter varje lunch där, så har du nå bra tips på hur jag gör för att lättast hålla koll på kalorierna jag stoppar i mig?

Hej! Tack! Gu vad glad jag blir, det värmer jätte mycket! När jag äter ute uppskattar jag bara måltiden. Man ska aldrig låta det gå för långt och inte kunna käka ute bara för att man "måste" räkna precis allt man stoppar i sig. Jag vet ungefär vad allt innehåller och har lärt mig att uppskatta vikten ganska så bra nu också. Men mitt tips är att äta massor med grönsaker (skippa att räkna dom kalorierna, de är så lite ändå i te.x gurka) och skippa de som ligger i olja och liknande. Hoppa kolhydraterna om du nu vill, jag tycker iallafall att dom är svårast att uppskatta. Annars är det bra att äta kolhydrater vid lunchen då det är tiden under dagen du förbränner mycket och behöver energ. Annars äter du istället mer protein! Testa när du är hemma och väg det om du verkligen är noggrann, så vet du kanske på ett ungefär sen. Jag tycker däremot att du ska äta allt med måtta, käka lite kolhydrater, mycket mycket grönsaker och så protein. Lite av varje! Att hoppa såser os.v. är också ett bra tips!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

En blogg om träning och hälsa. Recept, inspiration och bilder.

RSS 2.0