egengjorda proteinbars


Gjorde dessa barer häromdagen, och dom blev SÅ goda! Smakar som godis! Perfekt innan träning, som mellis eller kvällsmål. Har smält stevia choklad över men jag råkade vända baren åt fel håll så chockladöverdraget syns inte på bilderna, haha.

6 st proteinbars:
100g proteinpulver (jag blandade choklad och vanilj)
50g fiber havregryn
ca 0,5dl mjölk (fungerar även med vatten)
15 g kakao
15 g honung
20 g riven kokos
1/3 banan (ska egentligen vara 50 g jordnötssmör, men jag tål inte jordnötter så mosade en banan istället för liknande konstistens. Blev sjukt gott med banansmak! Gör sig riktigt gott ihop med choklad & kokos)
25 g stevia mörk choklad (valfritt)
 
Blanda alla ingridienser förutom chokladen i en bunke tills det blir en fast och ganska hård smet. Platta ut smeten på bakplåtspapper och låt stå i frysen ett tag. Under tiden smälter du chokladen och häller ett tunt lager över barsen. In i frysen igen och slå in i bakplåtspapper! Håller i ca 1-2 veckor.
 
 
Dom blev helt fantastiskt goda, åt en innan träningen idag och var full av energi! Kanske blir en halv till kvällsfikat också, hehe..
 
Näringsvärde per bar:
162 kcal
16,5g protein
10,5g kolhydrater
5,5g fett


Kommentarer
alexandra

ser suuupergoda ut, detta måste jag prova!!:)

Svar: ja det måste du absolut!! :)
Hanna Westman

2013-05-22 @ 20:14:58
elina

alltså kan du inte starta typ "hannas matkasse" eller nåt så man kan få hem såna hära gogrejer för oss som inte orkar eller ens har hälften av alla ingridienser hemma.. haha!

2013-05-23 @ 15:42:09


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

En blogg om träning och hälsa. Recept, inspiration och bilder.

RSS 2.0